Рекомендації що до вживання спиртного

Як пити абсент?
Абсент дуже гіркий напій. Традиційно в абсент ллють холодну воду через кубик цукру, що лежить на спеціальній дірявій ложечці. Вода розчиняє цукор, який змішується з абсентом. Солодка вода допомагає приховати дуже гіркий смак абсенту. Існує думка, що солодка вода є каталізатором дії туйона.
Коли вода змішується з абсентом, напій каламутніє і набуває райдужного білого кольору з відтінками зеленого і жовтого кольору. Такий ефект отримав назву louche. Помутніння відбувається через те що розбавлений водою спирт не в змозі утримувати ефірні олії, що містяться в абсенті, і вони випадають з нього. Найкращим співвідношенням для розбавлення абсенту водою вважається 5 частин води до 1 частини абсенту.
Перебити гіркий смак абсенту допомагає часточка лимона.
Є безліч коктейлів, які допоможуть Вам краще зрозуміти абсент. Приємних Вам відчуттів.
Способи вживання абсенту.
Французький. Налити в келих одну частину абсенту. Поставити на краї келиху спеціальну діряву ложку. На цю ложку кладеться кубик цукру. Тепер треба вилити в келих три частини холодної води, через цукор в ложці. Цукор розчиниться у воді. І витікший сироп змішається з абсентом.
Чеський. Найкрасивіший. Налити в келих одну частину абсенту. Вмочити мокру ложку в цукровому піску, або покласти на неї кубик цукру. Занурити ложку з цукром в абсент. Можна просто наливати цукор через ложку з цукром. Підпалити цукор, що просочився спиртом, і накапати вийшовшу карамель в абсент. Потім розбавити трьома частинами води. Цей спосіб небезпечний тим, що абсент у склянці може легко загорітися, тому застосовуйте його обережно.
Російський, є і такий тепер. Зробити цукровий сироп окремо, змішавши цукор з водою. Потім розбавити абсент сиропом в потрібній пропорції. Це найефективніший і простий спосіб пом'якшення смаку абсенту.
Можна пити абсент в чистому вигляді, сильно охолоджений. По 30 грам.

 

Культура пиття
Дуже важливо, щоб за столом гості красиво і правильно поводили себе, тоді під час бенкету можна отримати ще й естетичне задоволення. Якщо ви чекаєте гостей або самі відправляєтеся в гості, прочитайте наступні правила, і тоді ніхто не залишиться незадоволеним і ваш вечір не буде зіпсований.
Поради господарю
• Скільки спиртного пити - вирішує кожен самостійно. Але господар зобов'язаний контролювати процес, щоб ніхто не завдавав незручностей іншим гостям.
• Напої наливають з правої руки сидячого. Якщо до наступного гостю не можна підійти праворуч, йому наливають лівою рукою, а ліворуч - правою.
• З повної пляшки спочатку наливають собі. Цей звичай бере свій початок з тих часів, коли замість пробки використовувалося рослинне масло. Той, хто пригощав, після видалення шару олії наповнював спочатку свою чарку, потім - гостя. Це також слугувало доказом того, що в господаря немає наміру отруїти гостя. У наш час таким чином запобігають попадання шматочків пробки в чарку гостя.
• Господар столу, налив першу краплю собі, спочатку наповнює чарки дам, потім - чоловіків. Можна наливати і по черзі, в останню чергу - собі.
• Наливати вино в недопиту чарку образливо, тому що гість може угледіти в цьому примус. Гостя, який недопив можна лише м'яко попросити допити чарку.
• Багато людей взагалі не вживають спиртного. Етикет забороняє наполягати на тому, щоб людина випила.
• Чарку гостя, тимчасово вийшов з-за столу, не наповнюють.
• На сімейних вечорах напоями відає господар, він же і наповнює келихи.
Поради гостю
• Скільки спиртного пити - вирішує кожен самостійно. Але, як і в будь-якому іншому справі, тут важливе почуття міри.
• Якщо ви обслуговуєте себе самі, візьміть келих в ліву руку, а правою налийте вина.
• Вино наливають знову лише тоді, коли чарка порожня.
• Якщо ви не вживаєте спиртного, досить просто підняти чарку після проголошення тосту на знак поваги до інших присутніх і потім пригубити чарку або просто поставити на місце.
• Якщо ви не хочете, щоб вам наливали вина, можна сказати: «Дякую, я не п'ю» або «Дякую, мені вистачить». Відмова не потрібно підтверджувати, прикриваючи рукою келих. В цьому випадку найправильніше - не допивати напій.
• Пивними келихами не цокаються, їх піднімають і злегка кивають головою після проголошення тосту, потім випивають.
• Якщо вино подано в графині (глечику), з них може наливати і сам гість.
• Чоловік, поцікавившись тим, що п'є пані, що сидить поруч, піклується про те, щоб її келих був наповнений.
• Не прийнято, щоб жінка в присутності чоловіків сама наповнювала келих. Якщо сусід неуважний до неї, вона може попросити його наповнити її чарку.


 

 
Сайт создан в системе uCoz